Henri Storck Fonds

Home / Henri Storck Fonds

 

Opgericht in 1988 het Henri Storck Fonds kwam er om de films van Henri Storck te beheren en daarnaast ook het werk te beheren van andere Belgische cineasten die een plaats wisten te veroveren in de Avant-garde of de documentaire traditie. We citeren ondermeer Patrick van Antwerpen, David Mc Neil, Henri d’Ursel, Ernst Moermans, Charles Dekeukeleire, Luc de Heusch en Pierre Alechinsky ….

De films en de archieven en documenten van deze cineasten zijn voor het publiek toegankelijk op ULB .
De foto’s zijn bewaard op Musée van fotografie in Charleroi.

Om meer ruchtbaarheid te geven aan zijn werking, werkt het Henri Storck Fonds mee aan de organisatie van retrospectieven, tentoonstellingen, festivals. Het organiseert die ook zelf en werkt mee aan publicaties rond het oeuvre van deze cineasten.

Alle films  zijn beschikbaar op DVD en zienbaar op viméo.

 

Contact :

 Henri Storck Fonds

 T : +32 (0)473 75 70 27

Mail: info@fondshenristorck.be

 

 

 

Leden van de raad van bestuur:

 

Jacqueline AUBENAS

Kathleen de BETHUNE, voorzitster

Arthur de HEUSCH

Pierre de MARET

Natacha DERYCKE.

Vincent GEENS

Luc PIEN, ondervoorzitter.

Françoise STORCK

Johan SWINNEN

Patrick VANSLAMBROUCK

 

Leden van de Algemene Vergadering

Jean-Michel ARNOLD, Jacqueline AUBENAS, Freddy BUACHE, Thomas CHEYSSON, Nicole CHRISTIAENS- van ISEGHEM, André COLINET, Kathleen de BETHUNE, Robbe DE HERT, Pierre de HEUSCH, Arthur de HEUSCH, Félicien de HEUSCH, Sarah de HEUSCH, Pierre de MARET, Natacha DERYCKE, Hubert DETHIER, Daniel DE VALCK, Vincent GEENS, Alain GOOSSENS, Louis HELIOT, Bert HOGENKAMP, Maurice LEPONCE, Roland LETHEM, Françoise LOMBAERS, Serge MEURANT, Ian MUNDELL, David Mc NEIL, Jean Mc NEIL, Dylan Mc Neil, Luc PIEN, Lothar PROX, Zeina QARI, Henri SONET, Rik STALLAERTS, Françoise STORCK, Johan SWINNEN, Patrick VANSLAMBROUCK.